OSIJEK: IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ´HRAST´

Udruga građana ´Hrast liberali Slavonije i Baranje´, koju su nedavno utemeljili bivši članovi HSLSa iz Osječkobaranjske županije, održala je danas u Osijeku izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran saborski zastupnik Vilim Herman.

Budući da je ´Hrast´ prošli mjesec potpisao sporazum o suradnji s ´Librom´, a Herman pristupnicu za tu stranku, današnji skup bio je i konstituirajuća sjednica osječko-baranjske županijske organizacije te stranke.

Predstavljajući program Udruge, Herman je rekao da će se ona zauzimati za razvoj osobnih, kulturnih i regionalnih posebnosti, ocjenjujući da Slavonija i Baranja ispunjavaju uvjete iz Europske konvencije o regionalnim zajednicama.

Pozdravljajući nazočne, član Glavnog vijeća ´Libre´ Goran Granić je rekao da je ta stranka krenula putem reda, znanja i odgovornosti, te kako nastoji stvoriti pozitivnu energiju koja ljude može okupiti oko zajedničkih projekata.

´Kažu da smo tihi, ali to je zato što radimo i ne bavimo se skandalima i populizmom jer od toga nema koristi. Hrvatska ima šansu, ali ne zato jer je Bogom dana, nego zato što svoje znanje i sposobnosti trebamo uložiti za njezin boljitak´, ocijenio je Granić.

Predsjednik Glavnog vijeća ´Libre´ Viktor Brož je rekao kako Slavonija do sada nije pratila razvojne trendove nekih drugih područja Hrvatske, ali ne svojom krivnjom, nego zbog odnosa prema toj regiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara