osijek: koalicija ostaje na okupu

Predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Skupštini Osječkobaranjske županije zaključili su na večerašnjem sastanku da koalicija ostaje na okupu te da SDP do petka treba predložiti novog župana.

Svaka će stranka samostalno odlučiti hoće li u Poglavarstvo u ostavci, kao i župan dr. Ladislav Bognar (SDP), predložiti iste ili druge ljude, kazao je večeras za Hinu dožupan Pavo Šarčević (HSS). Najvažnije je sačuvati koaliciju i osigurati redovit rad županijske vlasti, dodao je.

Večerašnji je sastanak ocijenio korisnim, dodavši da je ´sličnih sastanka bilo mnogo, nakon kojih su pojedine stranke ili pojedinci postupili drukčije´. Novi župan treba biti izabran na skupštini 27. veljače, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Branko Lacković (HSLS) izjavio je kako se može očekivati nakon večerašnjeg sastanka da će pojedine stranke ´osvježiti Poglavarstvo novim članovima´.

U županijskoj vladajućoj koaliciji su SDP, HSS, LS i HSLS, a na večerašnjem sastanku bio je i predsjednik udruge ´Hrasta´ Vilim Herman u kojoj su bivši članovi HSLS-a. Na upit kako će postupiti koalicija u vezi s novonastalim okolnostima, jer je dio članova HSLS-a prešao u ´Hrast´, Šarčević je odgovorio: ´To je u ovom trenutku najmanje važno jer i HSLS i Hrast podupiru koaliciju.´ Dodao je kako i SDSS nije u koaliciji, ali je podupire.

U Županijskoj skupštini od 51 vijećnika HDZ ima 17, SDP i LS po osam, HSS šest, HSLS pet, HSP četiri i SDSS tri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara