Osijek: Konferencija za novinare Alijanse za pravnu državu

CILJ Alijanse za pravnu državu je donijeti zakon o nezastarjevanju kaznenog djela ratnog profiterstva i stvoriti uvjete po kojima će se utvrditi porijeklo novca, imovine i način kupovine dionica i većinskih paketa vlasništva, istaknuo je njezin dopredsjednik Stjepan Tot, nositelj liste za četvrtu izbornu jedinicu, na današnjem predizbornom predstavljanju te liste u Osijeku.

Ocijenio je da je nužno ispitati u kojoj je mjeri ostvarena ideja o stvaranju, kako je rekao, 200 bogatih obitelji i tko su vlasnici kapitala kao i porijeklo toga kapitala.

Po njegovim riječima, "agonije poljoprivrednih kombinata i nekad uspješnih tvrtaka, koje su pod sumnjivim okolnostima dovedene na prosjački štap, rezultirale su teškim socijalnim stanjem u državi".

"Ako uđemo u Sabor, zalagat ćemo se za ukidanje politike privilegija, ukinut ćemo nemoralne saborske mirovine, a revizijom pretvorbe i privatizacije vratiti dug umirovljenicima i svim drugim oštećenim hrvatskim građanima", poručio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je poruka biračima da ne glasuju niti za bivše, niti za sadašnje nositelje vlasti jer "ako glasuju za njih, ne mogu očekivati ništa bolje" što, ustvrdio je, potvrđuje i proteklih 13 godina. "Trećesiječanjska zamjena jednog zla drugim zlom pokazala je jednak rezultat", ocijenio je Stjepan Tot.

Upućujem apel "bivšim i sadašnjim uzročnicima nepravde da se, umjesto bahate i skupocjene samoreklame, "feštanja i dernekovanja, posvete rješavanju gorućih hrvatskih problema kao što je samo desetak kilometara odavde problem zaposlenih u PPK Valpovu", rekao je Tot. "Da u Hrvatskoj stanuje pravna država, takvih i sličnih problema ne bi bilo i upravo je to zadaća Alijanse za pravnu državu", zaključio je Tot.

(Hina) vs mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara