Osijek: Liječnici zaboravili izvaditi instrument iz trbuha pacijentice

MEDICINSKI instrument fleksibil dugačak 20 do 30 centimetara ostavljen je u trbuhu pacijentice koja je prošli tjedan podvrgnuta operaciji na odjelu ginekologije Kliničke bolnice Osijek.

O skandalu koji se dogodio na Odjelu ginekologije već nekoliko dana bruji cijeli Osijek. Jutarnji list nije uspio dobiti službenu potvrdu o grubom propustu liječnika jer je ravnatelj bolnice dr. Dubravko Habek, kako tvrde u bolnici, odsutan.

Prema neslužbenim informacija, na Odjelu ginekologije sestra instrumentarka je tijekom redovite procedure pribrojavanja instrumenata utvrdila da nedostaje instrument fleksibil. Tzv. lopata služi za pridržavanje crijeva pri šivanju reza ili za vrijeme operacije kako ne bi došlo do perforacije. Nakon toga pacijentica je poslana na rengensko snimanje, gdje je utvrđeno da se metalni predmet nalazi u trbušnoj šupljini. Ponovnom operacijom pacijentici je odstranjen predmet iz tijela.

Prema riječima predsjednika Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek dr. Tibora Santa, pacijentica je sada dobro te nema nikakvih komplikacija. Dr. Santo je od Povjerenstva za stručni nadzor i stručne komisije bolnice zatražio da istraži cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KB-u Osijek ne žele reći ni riječi o ovom slučaju, tako da nije poznato ime liječnika koji je operirao pacijenticu na Odjelu ginekologije. U bolničkim krugovima nagađa se kako je sestra operaterka dobila opomenu pred otkaz.

U osječkoj bolnici sličan slučaj dogodio se prije 12 godina. Tada je od posljedica zaboravljanja jednog sličnog predmeta nakon nekoliko dana umro pacijent.

KB Osijek već je od ranije pod povećalom javnosti. Zbog sumnji na pokušaj protupravnog prekida trudnoće, u 23. tjednu, protiv v.d. ravnatelja KBO-a vodi se predistražni postupak i čeka nalaz zdravstvene inspekcije. Svi čelni ljudi bolnice su vršitelji dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara