Osijek: Ministar Pančić o programu zapošljavanja branitelja

MINISTAR hrvatskih branitelja Ivica Pančić danas je u Osijeku, predstavljajući Program osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja za ovu godinu, rekao da je lani zaposleno 1900 branitelja, no u Slavoniji i Baranji samo 340.

Od 1900 zaposlenih 1300 je zaposleno po programu samozapošljavanja. Ove bi se godine moglo zaposliti još 1500-2000 branitelja, za što je država izdvojila 40 milijuna kuna, kazao je ministar Pančić. Dodao je kako je u Slavoniji i Baranji, na žalost, unazad četiri do pet godina najmanje zaposlenih, pa je, primjerice, prošle godine zaposleno tek 340.

Među 32 tisuće nezaposlenih hrvatskih branitelja 80 posto je s nezavršenom srednjom školom pa ih treba doškolovati i prekvalificirati, istaknuo je i dodao da je najgori put nezaposlenost branitelja rješavati njihovim umirovljenjem, posebice s dijagnozom PTSP-a. Mnogo je bolje rješenje od invalidske mirovine njihovo zapošljavanje.Pančić je rekao da ne vjeruje brojci od 10 tisuća bolesnih od PTSP-a".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je njegova osobna odluka da iz državnog proračuna HVIDR-a ne dobije ni kune "jer čelništvo te udruge ne priznaje hrvatski ustavni poredak" te da "iza te odluke stoji i Ministarstvo".

(Hina) vs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara