Osijek: Na polnoćki prvi put predstavnik SPC

U OSJEČKOJ crkvi Svetih Petra i Pavla polnoćku je služio đakovački i srijemski pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić, a prvi puta je na misi u ime osječkopoljskog i baranjskog episkopa Srpske pravoslavne crkve Lukijana bio i arhimandrit Miron Vučičević iz eparhije u Dalju.

"U duhu iskrenog ekumenizma na ovim prostorima biskupu Hraniću i katoličkim vjernicima koji danas slave Božić uputio sam čestitke", izjavio je Hini arhimandrit Miron.

Prva polnoćka služena je noćas u novoj aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta, izgrađenoj na mjestu stare, srušene za srpske agresije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik začasni kanonik Ante Markić, upravitelj svetišta aljmaške Gospe, koji je predvodio misu, istaknuo je kako je "baš ova noć, kada je rođen Isus za svakoga od nas, dokaz da nijedna žrtva nije uzaludna."

Crkvu Gospe od Utočišta, izgrađenu na temeljima srušene, 1. kolovoza je posvetio đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić. Ove godine ta je crkva proslavila 300. godišnjicu.

Polnoćki u Aljmašu prisustvovao je i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji je kazao kako je za ovu godinu Županija osigurala 1,6 milijuna kuna za nastavak izgradnje aljmaškog svetišta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara