Osijek: O gradnji koridora 5c i gradnji plinske mreže u Baranji

HRVATSKI dio međunarodnoga prometnog koridora V.c (Budimpešta Osijek Sarajevo Ploče) trebao bi se početi graditi u listopadu i u tijeku su pripreme kako bi taj projekt počeo po planu, izjavio je osječkobaranjski župan Krešimir Bubalo na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Na vijećničke upite o ostvarenim i neostvarenim projektima u Županiji Bubalo je odgovorio kako je koridor V.c uvršten u plan Hrvatskih autocesta (HAC), koje ove godine u njegovu izgradnju kane uložiti 70 milijuna kuna, a najprije će se početi graditi dionica Sredanci - Đakovo.

Govoreći o projektu gradnje baranjske plinske mreže, ukupne vrijednosti 25 milijuna dolara, Bubalo je istaknuo da će Poglavarstvo ovih dana raspisati natječaj za gradnju lokalne distribucijske mreže kako bi se usporedno s gradnjom magistralnog plinovoda završio i taj dio buduće plinovodne mreže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kako se uskoro očekuje nastavak gradnje zapadne osječke obilaznice, ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna, te da će radove izvoditi tvrtke "Osijek-koteks" i "Đuro Đaković".

Vijećnici su na početku sjednice minutom šutnje odali počast papi Ivanu Pavlu II. u znak zahvalnosti za sve što je učinio za hrvatski narod i hrvatsku državu. "Svijet je izgubio najveći moralni autoritet, koji je svojim djelovanjem zadužio hrvatski narod i državu. Tri posjeta Svetog Oca Hrvatskoj dokaz su njegove ljubavi prema hrvatskom narodu i zahvalnosti za odanost hrvatskog naroda Svetoj Stolici", rekao je predsjednik Županijske skupštine Branimir Glavaš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara