OSIJEK: OTVORENA IZLOŽBA "KRIŽNI PUT" MATE TIJARDOVIĆA

U povodu predstojećeg posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku i Đakovačkosrijemskoj biskupiji, u osječkoj Clubgaleriji "Magis" večeras je otvorena izložba "Križni put", poznatog ernestinovačkog umjetnika i člana ernestinovačke likovne kolonije Mate Tijardovića.

Izloženo je 15 drvenih reljefa koji prikazuju 14 postaja Isusova križnog puta i njegovo uskrsnuće.

Govoreći na otvorenju izložbe, pomoćni biskup đakovačko-srijemski msgr. Đuro Hranić ocijenio je da su takvi događaji "najbolji oblik društvene pripreme za povijesni dolazak pape Ivana Pavla II. u Osijek i biskupiju".

"Umjetnički izričaj i kulturna baština izričaji su duše samoga umjetnika i jednoga naroda. Ova izložba simbolički prikazuje trpljenje i patnju pravednika i stoga je izvrstan prilog stvaranju autentičnog kršćanskog ozračja pred dolazak Svetoga Oca", ocijenio je Hranić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnik Tijardović rekao je kako je počašćen što svojom izložbom sudjeluje u pripremi dolaska Svetoga Oca u Osijek i Đakovačko-srijemsku biskupiju, kazavši da je i osobno, kao prognanik iz Ernestinova, prošao svoj križni put, koji pokazuje i u svojim umjetničkim ostvarenjima.

Mato Tijardović dosad je imao 41 samostalnu i 209 skupnih izložbi, a, osim u Hrvatskoj, izlagao je svoje radove u Hamburgu, Muenchenu, New Yorku, Beču, Parizu, Zuerichu i Sidneyu.

(Hina) ivuč mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara