Osijek: Pokrenuta istraga zbog prijevare robnih zaliha

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina G. Č. (38) zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, te D.B., (28), M.B. (52) i E. W. (47) zbog pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti, a čime je oštećeno Ravnateljstvo za robne zalihe.

Osumnjičenik G. Č. tereti se da je u razdoblju od 19. prosinca 2002. do 30. travnja ove godine, u Osijeku i Zagrebu, kao član Uprave osječke tvrtke "Expensum", u nakani da si protupravno pribavi veliku imovinsku korist, iskoristio svoj položaj. Nakon što je Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva isporučilo spomenutoj tvrtki tri tone pšenice u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna, s rokom povrata do 31. kolovoza ove godine, novac dobiven daljnjom prodajom te pšenice, u iznosu od 2,67 milijuna kuna, bez evidentiranja kroz blagajne tvrtke "Expensum", osumnjičeni je sebi prisvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osnovano se sumnja da su mu pritom pomogli osumnjičenici D.B., M. B. i E. W., a protiv osumnjičenika G. Č. predloženo je određivanje pritvora, izvijestilo je Odvjetništvo.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara