Osijek: Policija provjerava okolnosti najnovijeg slučaja trihineloze

Djelatnici osječkobaranjske Policijske uprave uključili su se u utvrđivanje uzroka pojave najnovijega slučaja trihineloza na osječkome području, doznaje se danas u PUu.

"Policija do sada nije zaprimila nikakav zahtjev za istragu ili podnošenje kaznene prijave, ali se nakon najnovijih medijskih napisa uključila u provjeru i utvrđivanje okolnosti u vezi s tim slučajem", kazao je načelnik Ureda načelnika PU-a Stipo Rimac. Potvrdio je izjavu ravnatelja Veterinarske uprave Mate Brstila da se najnovijom pojavom šest zaraženih osoba trihinelozom na osječkom području, u prigradskom naselju Briješću, osim veterinarske inspekcije bavi i krimininalistička policija.

Naime, po medijskim napisima, vlasnik svinja od kojih su napravljene kobasice koje su uzrok zaraze trihinelom, svinje je uzgajao na području jedne veterinarske stanice, a klao na području druge.

Služba za epidemiologiju osječko-baranjskog županijskog Zavoda za javno zdravstvo jučer je izvijestila kako je šest osoba s osječkoga područja, prigradskog naselja Briješća, zaraženo trihinelozom, koje su jele kobasice od svinjetine iz istog izvora. No epidemiolozi su napomenuli da taj broj ne mora biti i konačan te kako je spomenuti suhomesnati proizvod možda jelo još 27 osoba, iako to ne mora značiti da su svi i zaraženi.

Riječ je o drugoj ovogodišnjoj pojavi trihineloze u ljudi nu Osječko-baranjskoj županiji, jer je prošli mjesec u Golincima, mjestu kod Donjeg Miholjca, trihinelom zarazilo 11 osoba, a prošle godine u Županiji nije bilo slučajeva zaraze ljudi.

(Hina) xivuc ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara