Osijek: Priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

U povodu 25. listopada, Dana doborovljnih davatelja krvi, osječko Gradsko društvo Crvenoga križa uručilo je danas priznanja višestrukim davateljima krvi s osječkoga područja.

Priznanja je ukupno dobilo 28 dobrovoljnih davatelja, od čega troje za 100 davanja krvi, četvoro za 75 davanja te njih 17 za 50 dobrovoljnih darivanja krvi.

Ravnatelj osječkoga Crvenog križa Marko Đukić kazao je kako to gradsko humanitarno društvo, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu osječke Kliničke bolnice (KBO), redovito provodi akcije doborovoljnog davateljstva krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je da je pokazatelj uspješnost te suradnje i to što već treću godinu za redom iz osječke Kliničke bolnice nije bilo apela za dobrovoljnim davanjem krvi, odnosno ta bolnica u tome razdoblju ni u jednom trenutku nije bila bez potrebitih zaliha krvi.

Priznanja višestrukim dobrovoljnim davateljima krvi uručili su osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić. Kako su istaknuli, humanitarna društva poput Crvenog križa, potrebne su gradu, a dobrovoljni davatelji su osobe koje nesebično pomažu drugima i stoga zavrjeđuju veću pozornost.

(Hina) xvuč ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara