Osijek: Prošle godine u prometu poginulo 35 osoba, a ove samo do sada 65

UKUPNO je prošle godine u prometnim nesrećama na području Osječkobaranjske županije poginulo 35 osoba, a ove je godine, do sada, u prometnim nesrećama smrtno stradalo 65 osoba, upozorila je danas osječkobaranjska policija.

U razdoblju od 17. do 26. studenoga ove godine na cestama Osječko-baranjske županije dogodilo se 126 prometnih nezgoda, od čega je u pet nesreća poginulo šest osoba, dok je u 22 nezgode sedam osoba zadobilo teže, a 24 lakše ozljede.

U izvješću osječko-baranjske policijske uprave napominje se da su samo protekloga tjedna, od 17. do 23. studenoga, u četiri prometne nesreće četiri osobe izgubile život, i to troje pješaka i vozač osobnog automobila.

Većini nesreća s poginulim ili ozlijeđenim osobama zajedničko je da su se dogodile u noćnim, odnosno otežanim uvjetima vožnje zbog magle ili mokrog kolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U proteklih deset dana 19 prometnih nezgoda prouzročili su alkoholizirani vozači, od kojih policija navodi slučaj 50-godišnjeg vozača koji je 24. studenoga, upravljajući vozilom s koncentracijom alkohola u krvi od 3,5 promila, sletio s kolnika i zadobio lakše ozljede.

Zbog navedenih podataka Policijska uprava poziva sve sudionike u cestovnom prometu da se, zbog svoje, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih propisa. PU navodi da je "angažirala sve raspoložive snage i tehniku za nadzor sudionika u prometu", da će se osobita pozornost posvetiti nadzoru poštivanja ograničenja brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača te ostalima prekršajima poput nepropisnog pretjecanja i poštivanja prednosti prolaska.

Mjere će se poduzimati i prema pješacima i biciklistima, koji krše prometne propise i time dovode u opasnost svoj život, izvijestila je policija.

(Hina) ivuč ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara