OSIJEK: TREĆI BISKUPIJSKI SUSRET OSOBA S INVALIDITETOM I NJIHOVIH OBITELJI

Na trećemu Biskupijskom susretu osoba s invaliditetom i njihovih obitelji iz Đakovačkosrijemske biskupije u najmlađoj osječkoj Župi sv. Luke danas se okupilo više od 700 osoba.

Cjelodnevni susret s bogatim sadržajem počeo je euharistijskim slavljem u crkvi sv. Luke. Misu je predvodio đakovačko-srijemski biskup Marin Srakić, koji je rekao da je svrha tog susreta "ispitati savjest Crkve i vidjeti koliko se zapravo pažnje poklanja osobama s invaliditetom".

"Tu savjest treba ispitati cijelo društvo", istaknuo je biskup Srakić.

U povodu tog susreta Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Đakovačko-srijemske biskupije izradilo je prijedlog kako bi se poboljšao status osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a poslat će ga ovlaštenim institucijama. U njemu, među ostalim, upozorava na sustav socijalne skrbi i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici Susreta, posebice mlađe hendikepirane osobe, istaknuli su probleme vezane uz arhitektonske zapreke i nemogućnost zapošljavanja, te na "blokade u glavama ljudi". Roditelji mentalno hendikepirane djece upozorili su da je pomoć države nedostatna te da je nedostatak novca velik problem.

Za sudionike Susreta u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu poslijepodne će biti izvedena predstava, a za roditelje su održana mnoga predavanja.

(Hina) xvsik yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara