Osijek: Vesna Pusić o novoj javnoj upravi

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić izjavila je danas u Osijeku da se ta stranka zauzima za novu javnu upravu s brzom, kvalitetnom i točnom te bez korupcije osiguranom uslugom građanima.

Predstavljući stranački projekt ´HNS za novu javnu upravu´, Vesna Pusić je rekal kako je svrha akcije, koja će trajati tri mjeseca, pridonijeti stvaranju nove javne uprave u Hrvatskoj, koja će biti u službi građana i koju će obilježavati stručnost, kvalitetna organizacija, učinkovitost i poštovanje dostojanstva svakog građanina.

Dodala je kako će se HNS u toj akciji koncentrirati na problem komunikacije građana i državnih institucija te je poboljšati. Rekla je kako se javna uprava ponekad promatra kao stroj koji ništa ne proizvodi i u kojem nema kriterija dobrog i lošeg rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Javna uprava može biti ogromna prepreka i birokratski mastodont, sačinjen od nestručnih i neljubaznih službenika, a može biti učinkovita i stručna pomoć u brzoj i pravednoj provedbi zakona´, rekla je Vesna Pusić i ocijenila da je pokretanje javne rasprave o tom pitanju ´početak efikasne promjene´.

Na raspravi u osječkome Dječjem kazalištu sudjelovali su gospodarstvenici, pravnici i poljoprivrednici, te ostali stručnjaci koji su analizirali poteškoće u kontaktima sa službama javne uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara