Osijek: za odlagališta 74,5 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojit će za uređenje odlagališta u Osječkobaranjskoj županiji 74,5 milijuna kuna nepovratna novca, odnosno 48 posto ukupno potrebne svote za sanaciju devet odlagališta.

U ime Fonda ugovor je danas u Županijskom poglavarstvu potpisao ravnatelj Vinko Mladineo, župan Krešimir Bubalo, gradonačelnici Osijeka, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Našica, Đakova, Belišća i općinski načelnik Đurđenovca.

Svim jedinicama lokalne samouprave s kojima je sklopljen ugovor o uređenju odlagališta u roku od 15 dana bit će isplaćen novac za podmirenje troškova istražnih radova te izradbu studije utjecaja na okoliš i sanacijski plan. Cilj je do 2009. urediti sva dopuštena i divlja odlagališta, kojih je u Hrvatskoj oko četiri tisuće, istaknuo je Mladineo. Najavio je da će Osječko-baranjska županija dobiti i oko pet milijuna kuna za gradnju područnog centra za gospodarenje otpadom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše novca, 19,7 milijuna kuna, dobio je Donji Miholjac za odlagalište u Dobroslavu, Osijek za odlagalište "Nemetin" 14,5 i za "Filipovice" 1,9 milijuna kuna.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara