Osječka Hvidra traži smjenu Mladena Bajića

OSJEČKA Hvidra zatražila je danas smjenu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji je, prema njihovu mišljenju, tijekom rada na slučajevima generala Ante Gotovine i Branimira Glavaša, propustio pokrenuti postupke protiv najvažnijih ratnih zločinaca iz redova agresorske Jugoslavenske armije.

U osječkoj Hvidri tvrde kako je Bajić suradnjom s Haškim tužiteljstvom i procesiranjem hrvatskih branitelja za ratne zločine narušio čast i dostojanstvo Domovinskog rata, njegovih sudionika i zapovjednika, te raspisivanje "tzv. tjeralice" za Veljkom Kadijevićem, prema riječima predsjednika Hvidre Osijeka Miljenka Kolobarića, prepoznaju kao "proziran pokušaj prevare i obmane hrvatske javnosti s političkom pozadinom u izbornoj godini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britansko odbijanje izručenja Milana Španovića, a koje je odbio Londonski sud uz obrazloženje suca Timothyja Workmana da su zločini za koje ga se tereti počinjeni davno i da može sumnjati u to da će u slučaju ekstradicije imati pošteno suđenje, Hvidra također predbacuje glavnom državnom odvjetniku.

Uz smjenu osječka Hvidra, "zbog sustavnog progona hrvatskih branitelja", traži i razmatranje Bajićeve kaznene odgovornosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara