Osječka Udruga nezaposlenih pokreće školu informatike

OSJEČKA Udruga nezaposlenih u siječnju iduće godine pokreće školu informatike za nezaposlene s područja grada Osijeka, koju bi tijekom iduće godine trebalo pohađati 90 polaznika, izvijestilo je danas vodstvo udruge.

Predsjednik Udruge Miroslav Levaković ocijenio je na konferenciji za novinare kako je informatička pismenost u Hrvatskoj općenito niska, a od 4000 članova udruge, svega se njih 15 posto zna koristiti računalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kupnju računalne opreme, u vrijednosti od oko 60.000 kuna, te organizaciju nastave financirat će udruga, sredstvima svojih dviju tvrtaka, a uz ostalo, polaznike će se podučavati i pisanju životopisa i zamolbi kako bi im se i na taj način pomoglo u traženju posla, ističu u udruzi.

Levaković je rekao kako, uz početni tečaj rada na računalu i internetu, od jeseni iduće godine planiraju pokrenuti i tečaj vođenja knjigovodstva na računalu za mala poduzeća, a nastojat će da školu informatike verificiraju i nadležna državna tijela kako bi se polaznicima to moglo upisati u radnu knjižicu.

"Vjerujemo da će, s ovim tečajem, nezaposleni imati veće šanse za pronalazak posla", smatra Levaković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara