Osječko državno odvjetništvo o tvrdnjama Centra za mir

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je danas kako od osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava nije 1993. zaprimilo nikakvo izvješće o kršenjima ljudskih prava u Osijeku u tijeku Domovinskoga rata, a i predstavnici Centra su potvrdili da ga Odvjetništvu nisu dostavili.

Županijski državni odvjetnik Davor Petričević izjavio je za Hinu kako je očito posrijedi nesporazum, jer je uvidom u dokumentaciju Odvjetništva utvrđeno da takvo izvješće 1993. nije zaprimljeno, a i predstavnici Centra za mir u naknadnu su kontaktu potvrdili da Odvjetništvu tada nisu dostavili spomenuto izvješće.

Predstavnici Centra nedavno su objavili kako su 1993. spomenuto izvješće poslali na adrese nekoliko državnih ustanova, ali da nisu dobili nikakav odgovor te da će izvješće sada biti dostavljeno državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić jučer je zatražio da Županijsko državno odvjetništvo provjeri navode Centra za mir, među kojima su tvrdnje o nasilnu izbacivanju građana iz stanova od djelatnika Vojno-stambene komsije te saznanja o nerasvijetljenim ubojstvima u Osijeku.

Na novinarski upit što će Odvjetništvo učiniti ako to izvješće stigne, Petričević je odgovorio kako je sada o tome preuranjeno govoriti, jer najprije treba provjeriti njegov sadržaj.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara