Osniva se Fond za pomoć žrtvama Milorada Dodika

Osniva se Fond za pomoć žrtvama Milorada Dodika

RADIKALI Republike Srpske odlučili su se na osnivanje "humanitarnog Fonda za pomoć žrtvama vladajućeg režima Milorada Dodika". Kako prenosi Pincom.info, kao inicijalna sredstva u fond će ići razlika u plaćama dvojice zastupnika te stranke, Milanka Mihajlice i Nove Grujića, te određena sredstva samog SRSRS.

Predsjednik radikala RS-a Milanko Mihajlica je rekao kako će prva obitelj koja će primiti pomoć iz fonda biti obitelj Milana Vukelića iz Banja Luke, koji je stradao u eksploziji  podmetnutoj ispod njegovog automobila.

Povod osnivanju fonda je, prema njegovim riječima, "skandalozna i nemoralna odluka Vlade RS i Administrativne komisije Skupštine RS o povećanju plaća". Naime, prema odluci bi se plaće u Vladi trebale povećati s 4.000 na 5.500 konvertibilnih maraka, a u Skupštini sa 3.500 na 4.900 konvertibilnih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo osnovati ovaj humanitarni fond i smatramo da je to jedini i pravi odgovor na bahato, drsko i bezobrazno ponašanje aktualne vlasti, licemjerstvo i sprdanje s velikim brojem posebno najsiromašnijih i socijalno ugroženih građana. Ogroman kriminal i korupcija koji vladaju u RS-u su na štetu samog tog entiteta i njenih građana, posebno najsiromašnijih", ocijenio je Mihajlica.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara