Osniva se Hrvatska kuharska akademija

JEDAN od najvažnijih projekata Hrvatskoga kuharskog saveza jest osnivanje gastronomske akademije Academia culinaria Croatica te održavanje kreativnih radionica i stručnih seminara u tijeku godine u hotelu Coning u Trakošćanu, najavio je danas u Varaždinu tajnik Saveza Borislav Šimenc.

Akademija počinje rad u ožujku, a bavit će se stručnim usavršavanjem kuhara, prepoznavanjem i standardiziranjem hrvatske gastronomske baštine te promicanjem izvorne kuhinje i uporabe domaćih proizvoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu Saveza je i projekt Gastro fest Hrvatska, koji se sastoji od niza gastronomskih događaja i natjecanja diljem Hrvatske. Festival bi trebao promicati hrvatsko kuharstvo i izgraditi prepoznatljivu hrvatsku gastronomsku ponudu. Gastronomski festival počeo je Štruklijadom u Zagrebu, a nakon brojnih priredaba u Hrvatskoj završit će međunarodnim kuahrskim natjecanjem u studenom u Zagrebu.

Ove će se godine prvi put održati i Hrvatski zlatni kuhar, natjecanje šefova kuhinja u pripremi domaćih jela, a popratit će ga okrugli stol Hrvatski prehrambeni i poljoprivredni proizvodi na tanjuru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara