osnovana nova stranka "hrvatski narodnjaci"

Nova politička stranka "Hrvatski narodnjaci" (HN) osnovana je večeras na osnivačkoj skupštini u Europskom domu u Zagrebu, a za predsjednika Hrvatskih narodnjaka je izabran Mislav Žagar.

Mislav Žagar bivši je predsjednik zagrebačkog HNS-a iz kojeg je izašao krajem veljače zajedno s tadašnjim potpredsjednikom Gradskog odbora Krešimirom Franjićem i još dvanaestoricom članova. Svoj su odlazak iz HNS-a tada objasnili "nezadovoljstvom i nedemokracijom unutar stranke" koja se, kako su ocijenili, "udaljila od izvornog narodnjaštva".

Tih 14 članova ujedno čini Osnivački odbor Hrvatskih narodnjaka, dok je 110 članova potpisnika stranačke osnivačke liste.

"Dolazimo na hrvatsku političku scenu da unesemo nemir među vukove", rekao je Žagar u nastupnom govoru i zahvalio svima koji su podržali osnivanje Hrvatskih narodnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda su nam mnogi govorili da nemamo šanse i da bi nam veće osobne šanse bile da smo ostali u HNS-u, mi imamo svoj san, ali i jasnu viziju kako stvoriti život dostojan čovjeka i smanjiti broj siromašnih", rekao je Žagar.

Na osnivačkoj skupštini, na kojoj su bili i gosti iz zagrebačkog SDP-a, DC-a te stranke "Zeleni 2003", izabran je i Središnji odbor Hrvatskih narodnjaka zadužen za registraciju i ustroj stranke na terenu do prvog stranačkog sabora koji će se održati u roku šest mjeseci od registracije.

(Hina) xbdj yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara