Osumnjičeni domar iz Brezovice napadnut u zatvoru

UPRAVA za zatvorski sustav potvrdila je danas da je u zagrebačkom Okružnom zatvoru fizički napadnut pritvoreni domar iz Brezovice M. B., osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloljetnog retardiranog štićenika Caritasova doma.

"Pritvorenika je fizički napao drugi pritvorenik tijekom šetnje u zatvorskom krugu, a napad je bio lakšeg karaktera", izjavio je Hini ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Ivan Damjanović, dodavši da osumnjičeni 52-godišnji domar iz Brezovice u napadu nije ozlijeđen.

Damjanović nije otkrio pojedinosti napada niti identitet napadača protiv kojega je upravitelj zatvora u Remetincu nadležnom sucu predložio stegovni postupak zbog kršenja Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje pritvora.

Motiv napada je nepoznat, no neslužbeno se doznaje da su razlog upravo navodne pedofilske sklonosti domara. Od izvora bliskog pravosuđu koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je kategorija pritvorenika koja se sumnjiči za seksualna zlostavljanja djece vrlo omražena u zatvorima.

Damjanović je istaknuo da u slučaju napada na domara nije bilo propusta pravosudnih policajaca koji su, kako je rekao, odmah intervenirali i uspjeli spriječiti teže posljedice. Kazao je da su poduzete sve mjere kako bi se pritvorenom domaru omogućile sigurne dvosatne šetnje na koje pritvorenici svakoga dana imaju pravo.

Na upit je li točan napis u današnjem tisku da je domar iz Brezovice napadnut u više navrata, Damjanović je rekao kako on zna samo za napad tijekom šetnje.

Domarov odvjetnik Branko Šerić nije želio ništa komentirati dok od zatvorske uprave ne dobije službeno izviješće. "Tek tada ću u dogovoru s klijentom odlučiti o daljnjim mogućim potezima", kazao je Šerić koji po službenoj dužnost zastupa M. B., osumnjičenog da je od 1995. do 1999. seksualno zlostavljao tada maloljetnog štićenika, a danas 20-godišnjaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara