Osumnjičeni za ubojstvo Hrvatice u Švedskoj priznao da ju je ubio

24-GODIŠNJI Indijac kojega je policija u srijedu uhitila zbog sumnje da je ubio 20-godišnju Jelenu Ivanišević iz Ogulina, priznao je ubojstvo, javljaju švedski mediji. Mediji pišu kako se radi o Venkateshwaru Reddyu Tullagurdu.

Policija je o slučaju iznijela vrlo malo detalja. Poznato je kako se radi o mladiću koji je s Jelenom pohađao sveučilište u Gothenborgu, no motivi su još uvijek nejasni.

"Znamo tko je on, što je radio u Švedskoj te u kakvoj je vezi bio s Jelenom. Više od toga ne mogu reći" - rekao je glasnogovornik tamošnje šolicije Thomas Fuxborg.

Ne zna se točno koliko je dugo Indijac bio u Švedskoj, no policija je prilično sigurna kako je zemlji najmanje godinu dana. Prošle je godine bio osumnjičen za silovanje, no nakon saslušanja je bio oslobođen. Istraga vezana za silovanje još uvijek je u tijeku.

Ivanišević je prošlog četvrtka navečer nađena mrtva u vili u švedskom Goethenburgu, a njezino je beživotno tijelo nađeno nakon što su prijatelji i obitelj dojavili policiji kako su zabrinuti za nju, budući da im se nekoliko dana nije javljala.

Policija je nakon pronađena tijela preminule Ivanišević pokrenula opsežnu pretragu vile u kojoj je pronađena, a ljudi koji su bili s njom u kontaktu podvrgnuti su ispitivanju.

Kako javljaju mediji, poslodavci djevojke u vrijeme ubojstva nisu bili kod kuće, a potraga za njom pokrenuta je nakon što se Ivanišević nekoliko dana nije javljala na telefon.

Kako javljaju švedski mediji, djevojka je u tu zemlju otišla u želji za studiranjem, a baby-sittingom željela je zaraditi dodatni džeparac. U Gothenburgu je, kako također javljaju tamošnji mediji, boravila kod ugledne obitelji direktora jedne ugledne tvrtke.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara