Osumnjičenik Predrag Dobrić priznao jučerašnje ubojstvo i pokušaj ubojstva u Otoku Oštarijskom

PREDRAG DOBRIĆ (44) iz Otoka Oštarijskog kod Ogulina priznao je danas u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu da je jučer ubio Krstu Smolčića (44) i ranio Ivana Tominca (35), obojica iz Brinja, rekao je nakon saslušanja istražni sudac Ivan Perković.

Naglasio je, međutim, da se istraga nastavlja jer da tako težak zločin treba rasvijetliti do kraja.

Dobriću je određen pritvor od 48 sati.

Predrag Dobrić je, po policijskom priopćenju, jučer u 10,30 sati iz vatrenog oružja ispred svoje kuće u Otoku Oštarijskom ubio Krstu Smolčića i teško ranio Ivana Tominca, koji su se nalazili u Smolčićevu automobilu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O motivima toga nedjela sudac Perković nije htio govoriti.

Novinari nagađaju da je jučerašnje ubojstvo u Otoku Oštarijskom povezano s nerasvijetljenim ubojstvom sestre osumnjičenika Predraga Dobrića Anke. Anka Dobrić, vlasnica ugostiteljskog objekta "Omorike", ubijena je u rujnu 2001., a konobarica S.M. je silovana.

Dražen Butorajac iz Odjela kriminaliteta karlovačke Policijske uprave potvrdio je da je Predrag Dobrić od rujna 2001. do prije neki dan više puta dolazio i tražio od policije da se rasvijetli ubojstvo njegove sestre. Glasnogovornik PU-a Tomislav Kotić potvrdio je da je Dobrić u ožujku 2002. podnio kaznenu prijavu protiv Krste Smolčića za kažnjivo djelo prijetnje.

Ta je prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu, a sav ostali materijal prikupljen u kriminalističkoj obradi tog slučaja, uključivo i Dobrićeve izjave, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara