Otac Amira Mafalanija ugledni je kirurg u Visokom kojem je uručeno najviše ratno odlikovanje

AMIR MAFALANI, jedan od osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića, je sin poznatog kirurga Madžida Mafalanija, porijeklom iz grada Ezraa u Siriji, koji već godinama radi u Domu zdravlja u Visokom, otkrio je sarajevski Dnevni avaz.

Informacija je Avazovoj novinarskoj ekipi potvrđena iz više izvora, a jučer su posjetili i zgradu u naselju Luke u Visokom u kojoj stanuje obitelj Mafalani, ali tamo nisu zatekli nikoga. U razgovoru sa susjedama su doznali kako su u Visokom već dobro upoznati sa činjenicom da je sin njihovog sugrađanina osumnjičen za ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

"Gledali smo to sinoć na televiziji. Čim smo čuli ime i prezime, sve smo povezali, sve nam je bilo jasno", rekao je novinarima jedan od susjeda koji je želio ostati anoniman. Dr. Mafalani navodno je neko vrijeme živio u Zagrebu gdje je bio oženjen izvjesnom Brankom s kojom ima dvoje djece; sina Amira i još jednu kćer. "Dr. Mafalani se kretao na relaciji Zagreb - Visoko. Znam da su njegova djeca bila ovdje u zgradi jedno vrijeme nakon rata. Sjećam se tog malog, bio je malo krupniji, ali Amir već dugo nije bio u Visokom", dodaje susjed obitelji Mafalani.

Madžid Mafalani se razveo od supruge Branke, nakon čega su djeca ostala živjeti s majkom u Zagrebu. Ponovo se oženio u Visokom i zasnovao novu obitelj, a njegovi susjedi pričaju kako se radi o poštenom i povučenom čovjeku koji je u najtežim trenucima bio uz Visočane te mu je čak dodijeljeno najviše ratno priznanje "Zlati ljiljan" kao kirurgu Ratne bolnice Visoko 1993. godine. Susjedi obitelji Mafalani stoga odbacuju da bi dr. Mafalani mogao biti na bilo koji način povezan s događajima u Zagrebu i organiziranim kriminalom.

Medicinske sestre u Domu zdravlja Visoko novinarima su rekle da znaju zbog čega su došli, ali su i dodale kako je dr. Mafalani danas na poslu bio vrlo kratko. "Nešto je obavio i zatim otišao poslom u Vareš. Svi smo čuli za ovaj slučaj, ali doktor nije ništa o tome govorio. Nije bilo nikakvih komentara", rekla je jedna od medicinskih sestara.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara