Otac Madeleine McCann prije njenog nestanka primao tajanstvene poruke?

RODITELJI male Madeleine McCann već se neko vrijeme nalaze pod policijskom istragom zbog sumnje da su zapostavljali svoju djecu. Istraga u slučaju nestanka petogodišnje Britanke obuhvaća mogućnosti ubojstva, zlostavljanja, skrivanja tijela i otmicu.

Kad je riječ o zlostavljanju i zapostavljanju male Maddy, glavni predmet istrage su njeni roditelji, koji su djevojčicu i još dvoje malene djece ostavili same u hotelskoj sobi u noći kad je Maddy nestala. Zbog toga im prijeti zatvorska kazna u trajanju do 10 godina. McCannovi, pak, poriču sve optužbe za zanemarivanje i zlostavljanje, pravdajući se kako su večerali svega 50-ak metara od sobe iz koje je Madeleine nestala.

Prema pisanju britanskih medija, predmetom istrage su postale i tajanstvene poruke koje su stizale na mobitel Gerryja McCanna netom prije no što je njegova kći nestala. Naime, riječ je o 18 tekstualnih poruka koje su s nepoznatog broja stigle na mobitel Madeleineinog oca u razdoblju od 2. do 4. svibnja prošle godine. Također, proučava se i ispis poziva svih prijatelja McCannovih, koji su ljetovali u Praia da Luzu, uspostavljenih od 20 sati 3. svibnja do podneva idućeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Madeleine McCann je 3. svibnja prošle godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddy.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara