Otac nestalog Borisa Mrkića i dalje smatra da mu je sin zatočen

JOŠ UVIJEK nema napretka u potrazi za dvojicom nestalih mladića iz zadarskog područja.

Još je početkom tjedna nestao 23-godišnji Boris Mrkić iz Sikova, a prije dva dana iz obiteljske kuće iz Raštevića nestao je i 21-godišnji Frane Čirjak. Policija smatra kako se mladići nisu poznavali te da njihovi nestanci nisu povezani.

U nedostatku informacija i dokaza se nagađa da je Mrkić bio ovisnik o kocki, te da njegovi dugovi imaju veze s njegovim nestankom. Iako u obitelji znaju da je volio kockati, negiraju njegovo zaduživanje, dok otac Jure smatra kako mu je sin ipak zatočen.

Navodi da je obitelj u potrazi za sinom zatražila i pomoć vidovnjaka odbacuju. Borisov je otac to, kažu, izjavio u očaju i iziritiran brojnim pozivima medija.

Frane Čirjak napustio je kuću u Rašteviću 16. svibnja i od tada mu se gubi svaki trag. Visok je 180 cm, srednje je tjelesne građe, smeđe kratke kose, smeđih očiju, a bio je obučen u sportsku trenirku. Inače, dvadesetjednogodišnji Frane Čirjak baš ovih dana našao je prvi ozbiljniji posao. Odradio je svoj prvi radni dan u jednom trgovačkom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I jutros je nastavljena intenzivna potraga za nestalim mladićima. Pretražuje se u Nadinu, Biljanima Donjim, Korlatu. U potrazi se koristi i helikopter, dok gorska služba spašavanja, policijske snage, psi tragači i mještani pretražuju taj kraj.

Jedini trag koji policija zasad ima je to što je obližnji repetitor locirao na nepreglednom terenu mobitel Frane Čirjaka.

S druge strane 23-godišnji Boris Mrkić, od kuće se odvezao 12. svibnja srebrnim Renault Cliom, registarske oznake ZD 283 ER, koji još nije pronađen. Krenuo je u Zadar kupiti hladnjak, a kako se nije vratio, prestrašeni je otac policiji prijavio njegov nestanak.

Također je visok oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, plavih očiju, kratke svijetlo-plave kose, a bio je obučen u crnu košulju kratkih rukava, plave traper hlače i tenisice.

A.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara