Otišao car, vratio se klošar

RIMUJE se pa je zgodno za naslov, ali naravno da nije istina. I nisam bio neki car.

Drago društvo anonimnih novinara

Bilo kako bilo, moja avantura s 24sata završila je. Brzo. Neki će ono što sam napravio nazivati smećem. Plus mene idiotom. No slatko je to čuti od dojučerašnje konkurencije.

Ja vas razumijem, jalne curice. I ne ljutim se, stvarno. Zajebano je i frustrira, karijeru potrošiti na pisanje o plinovodu, kanalizaciji, gradskim skupštinama. Dimnjačarima i smetlarima, znajući pritom da između vas i njih ipak postoji velika razlika. Oni su društvu korisni.

Ja sam vas udario na tržištu, a vi dječico moja, brkonje stare, uzvratite udarac na forumu. Bogu hvala na internetu da i komunalni novinari negdje mogu biti glasni, veliki i bitni. Primati terapiju. Makar pod nadimcima.

Moj konačan odgovor

O 24sata, nakon što sam dobio otkaz, nisam pričao puno. 

Jedan medij anonimnih boraca za istinu, a protiv senzacija (kako se već deklariraju svi niskotiražni mediji), objavio je senzacionalnu i posve neistinitu informaciju da se razlog mojoj neočekivanoj šutnji krije u 1.3 milijuna kuna koje sam primio kako ne bih pričao.

Priznajem. Jer bolje da ispadnem milijunaš nego da shvate da sam ispao budala, pa mi je zato naprosto ugodnije šutjeti.

Kad sam dolazio u 24sata rekao sam da ću, ako ne uspijem, izjaviti da ni Michael Jordan nije uspio u baseballu. No, za razliku od Jordana, ja nisam pao na nesnalaženju u novom sportu. Dobro, premijer me jednom pobijedio u pikadu.

Ma sve to zajedno bilo je zapravo sjajno iskustvo, izazov koji nisam mogao odbiti, upoznao sam divne ljude, mnogo sam naučio, vidio sam svijeta. Jelda, jelda, Matija?

Sve smo mogli, sve smo smjeli, radili smo što smo htjeli. Fol.

Pozli čovjeku od prekapanja po kontejneru lažnih floskula, pozvat ću se radije na grezu narodnu koja kaže da poslije jebanja nema kajanja.

Nije bitan sport, nego gazda kluba 

Na stranu 24sata. Što se Indexa tiče, novosti će biti puno, s projektima nastavljamo tamo gdje smo stali u jesen prošle godine.

Glavni urednik Indexa neću biti, ostajem na funkciji autora i savjetnika, ali gdje god se zabavljao ili radio, Index više neću stavljati u drugi plan.

Pisao bih još, no moram se opet naviknuti na tekstove dulje od 800 znakova. Do tada, pozdrav.

Matija - Index profil
matija.babic@gmail.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara