Otkazana gotovo trećina letova s Heathrowa

LONDONSKA zračna luka Heathrow, jedna od najprometnijih na svijetu, otkazala je u nedjelju gotovo trećinu planiranih letova, a zbog novih sigurnosnih mjera putnici već četiri dana imaju velike probleme.

"British Airways" priopćio je da je otkazao 30 posto svojih letova s Heathrowa na zahtjev Britanske zrakoplovne službe (BAA).

Prema informacijama s Heathrowa, očekuje se da će se u nedjelju obaviti oko 70 posto letova svih zračnih prijevoznika, iako su zbog pooštrenih mjera sigurnosti moguća kašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

British Airways otkazao je gotovo 100 letova prema europskim gradovima i sve domaće letove s Gatwicka, druge londonske zračne luke.

Većina prekooceanskih letova odvija se normalno, iako je deset letova britanskog zračnog prijevoznika prema Sjedinjenim Državama otkazano, kao i još nekoliko letova drugih prijevoznika iz Velike Britanije prema SAD-u.

Britanska policija uhitila je dosad više od 20 osoba zbog sumnje da su umiješani u terorističku urotu kojoj je cilj bio uništiti zrakoplove linijama iz Velike Britanije za SAD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara