Otkrivena najveća prijevara u povijesti eBaya vrijedna milijune funti

Tekst: N.Š.
Screenshot: eBay

GLOBALNA mreža kriminalaca prijevarom je navela kupce na eBayu na kupnju lažnih golf palica i ostalih dobara koje su naplatili nekoliko milijuna funti, javljaju britanski mediji.

U najvećoj prevari ikad otkrivenoj na aukcijskoj stranici eBay prodavane su palice za golf, modni dodaci i ulaznice za salone avionskih kompanija.

"U jedinici za istragu prevara na eBayu vjeruje se kako je riječ o najvećoj pojedinačnoj uroti dosada otkrivenoj na njihovoj stranici. Nema marke golf palica koja nije bila obuhvaćena ovom preijvarom", rekao je Adam Davis, član tužiteljstva.

Urotu su otkrili zahvaljujući sumnjičavoj starici

U razdoblju od 2003. do 2008. godine prevaranti su prodali dobara u vrijednosti milijuna funti, što u Velikoj Britaniji, što van zemlje.

"Ovo je urota istinski globalne prirode. Urotnici su imali sjedišta u Velikoj Britaniji, Tajlandu, Australiji, Njemačkoj, Singapuru, SAD-u, Hong Kongu, Kini, a roba se distribuirala u svim tim zemljama i šire", dodao je Adam Davis.

Vlasti su obaviještene o prevari kada se jedna starija žena žalila službeniku za trgovinu kako ne može dobiti povrat novca za svoje golf-palice. Ubrzo je policija pokrenula istragu i preko sumnjivih transakcija na računima otkrila globalnu urotu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara