Otkrivena najveća prijevara u povijesti eBaya vrijedna milijune funti

Otkrivena najveća prijevara u povijesti eBaya vrijedna milijune funti

Tekst: N.Š.
Screenshot: eBay

GLOBALNA mreža kriminalaca prijevarom je navela kupce na eBayu na kupnju lažnih golf palica i ostalih dobara koje su naplatili nekoliko milijuna funti, javljaju britanski mediji.

U najvećoj prevari ikad otkrivenoj na aukcijskoj stranici eBay prodavane su palice za golf, modni dodaci i ulaznice za salone avionskih kompanija.

"U jedinici za istragu prevara na eBayu vjeruje se kako je riječ o najvećoj pojedinačnoj uroti dosada otkrivenoj na njihovoj stranici. Nema marke golf palica koja nije bila obuhvaćena ovom preijvarom", rekao je Adam Davis, član tužiteljstva.

Urotu su otkrili zahvaljujući sumnjičavoj starici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od 2003. do 2008. godine prevaranti su prodali dobara u vrijednosti milijuna funti, što u Velikoj Britaniji, što van zemlje.

"Ovo je urota istinski globalne prirode. Urotnici su imali sjedišta u Velikoj Britaniji, Tajlandu, Australiji, Njemačkoj, Singapuru, SAD-u, Hong Kongu, Kini, a roba se distribuirala u svim tim zemljama i šire", dodao je Adam Davis.

Vlasti su obaviještene o prevari kada se jedna starija žena žalila službeniku za trgovinu kako ne može dobiti povrat novca za svoje golf-palice. Ubrzo je policija pokrenula istragu i preko sumnjivih transakcija na računima otkrila globalnu urotu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara