Otkriveni novi dokazi protiv generala Markača

IZ MUP-a Hrvatske su stigli novi, za sada nepoznati dokazi protiv generala Markača, za koje njegova obrana nema pojma, a ni Tužiteljstvo, jer dokumenti još nisu stigli u Haag, tvrdi Večernji list koji javlja o još jednom skandalu uoči suđenja hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Prema Večernjem listu branitelj Markača, Amerikanac Tom Kuzmanović, upitao je za objašnjenje postupka tužitelja Alana Tiegera koji je obrani Markača svega noć prije poslao alarmantnu obavijest kako tužiteljima upravo pristižu važni dokumenti bitni za obranu njihova klijenta, uz obavijest kako će Tužiteljstvo tražiti uvrštenje tih dokumenata u sudski postupak. No, zanimljivo je kako nitko ne zna o kojim je dokumentima riječ, pa čak ni tužitelj Tieger jer, kako je kazao, dokumenti još nisu stigli u Haag.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o opsežnoj dokumentaciji koja obuhvaća izvještaje o komunikaciji unutar specijalne policije za vrijeme akcije u Medačkom džepu u kojemu samo popis dokumenata sadrži 15 stranica. Kako piše Večernji list tamo nema nikakva spomena o zločinima, nego je riječ o međusobnoj komunikaciji nižih zapovjednika specijalaca s višima, odnosno uglavnom sa Željkom Sačićem.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara