Otmičari talijanskih humanitarki postavili nove uvjete

ISLAMSKA teroristička skupina Ansar Al Zawahiri (AlZawahirijevi sljedbenici) u petak je na internetskim stranicama zatražila oslobađanje muslimanskih zatvorenika u Iraku u zamjenu za informacije o dvjema otetim talijanskim humanitarkama, a istodobno je francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier izjavio je da je oslobađanje dvojice otetih francuskih novinara još uvijek "moguće".

U priopćenju skupine Ansar Al-Zawahiri, koja je preuzela odgovornost za otmicu dviju Talijanki, navodi se da "talijanska vlada ima 24 sata za ispunjenje zahtjeva ili u protivnom Talijani neće nikad saznati kako su njihove taokinje završile".

Istodobno je francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier na radio postaji Europe 1 govorio o otmici dvojice francuskih novinara. "Situacija u Iraku je vrlo teška, no oslobađanje Christiana Chesnota i Georgesa Malbrutona još uvijek je moguće", rekao je šef francuske diplomacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo ulagati maksimalne napore za oslobađanje naših državljana", rekao je Barnier ne želeći otkriti više jer bi eventualno objavljene informacije mogle štetiti tim nastojanjima. Potvrdio je da Francuska ima "pouzdane informacije da se otmičari prema dvojici novinara ponašaju korektno te da su živi."


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara