Otporom upravlja Sadam iz zapadnog Iraka?

BIVŠI irački predsjednik Sadam Husein nalazi se zapadno od Bagdada, odakle upravlja protuameričkim operacijama, izjavio je za AFP čovjek koji se predstavio kao Abu Mohamad, plemenski vođa odan bivšem režimu koji sudjeluje u gerilskom ratu protiv snaga koalicije.

"Sadam Husein je dobra zdravlja i nalazi se na zapadu Iraka. On upravlja operacijama protiv američkih snaga", izjavio je Mohamad.

Dopisnika AFP-a s iračkim gerilcem u subotu je upoznao član bivše Sadamove stranke Baas koji pokušava utemeljiti politički frnt potpore protuameričkom otporu.

Mohamad je rekao kako je tijekom svetog muslimanskog mjeseca ramazana Sadam Husein u Ramadiju, 100 kilometara zapadno od Bagdada, predsjedao sastanku na kojem su bili "deseci pripadnika stranke Baas".

Tu je informaciju potvrdio i neovisni izvor. Jedan odmetnuti baasist je AFP-u izjavio kako je sastanak održan 8. studenoga, istoga dana i čak u istome gradu u kojem je načelnik Središnjeg zapovjedništva (CentCom), američki general John Abizaid, okupio plemenske vođe kako bi pokušao pronaći način za zaustavljanje napada na koaliciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara