OTVORENA IZLOŽBA ARHITEKTONSKih CRTEŽA i skica u RIJECI

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci večeras je otvorena izložba "Oris ideja" na kojoj je izloženo 348 arhitektonskih crteža i skica.

Organizator izložbe je tvrtka Arhitekst, izdavač strukovnog arhitektonskog časopisa "Oris" u kojem su predstavljena djela svih arhitekata čiji se crteži i skice izlažu. Zastupljena su imena iz cijelog svijeta, među kojima i neki od najuglednijih arhitekata kao što su Japanac Shigeru Ban ili Talijan Renzo Piano.

Glavni i odgovorni urednik "Orisa" Andrija Rusan na večerašnjem je otvorenju izrazio zadovoljstvo velikim brojem prikupljenih crteža, najavivši da će se izložba obujmom povećavati za gostovanja u drugim gradovima. Do sada je izložba postavljena u Zagrebu i Splitu, a slijedi Osijek, Dubrovnik i Šibenik, gostovanje u nekoliko gradova u BiH te u Sloveniji, SAD-u i Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz izložbu je tiskan prvi put katalog na 250 stranica u kojem su radovi svih arhitekata koji sudjeluju na izložbi. Predgovore su napisali Andrija Rusan, urednik u "Orisu" Ante Nikša Bilić i ravnatelj Muzeja primijenjenih umjetnosti (MAK) u Beču Peter Noever.

Izložba je otvorena do 29. travnja.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara