otvorena izložba fotografija radiokluba slijepih ´louis braille´

Izložbu fotografija o radu Radiokluba slijepih ´Louis Braille´ u prigodi 45. obljetnice utemeljenja Kluba otvorio je večeras u galeriji ´ZaTe plus´ predsjednik Radiokluba slijepih Savo Golić.

Izložba s oko 45 amaterskih fotografija dokumentarno prati život i rad Radiokluba slijepih.

Po Golićevim riječima većina fotografija nastala je u zadnjih nekoliko godina, no izloženo je i nekoliko starijih fotografija.

Golić je podsjetio kako je zagrebački radioamater Štefan Bugar 19. veljače 1958. sa skupinom učenika pitomaca Zavoda za slijepe osobe osnovao Radioklub slijepih ´Louis Braille´. No ugasio se nakon samo tri godine, 1961., zbog nedostatne novčane potpore, dodao je.

Kako je napomenuo, inicijativna radioamaterska skupina, uz potporu dvadesetak članova, 5. ožujka 1986. ponovno je osnovala Radioklub slijepih ´Louis Braille´ sa sjedištem u Draškovićevoj ulici. Tako je na neki način obnovljeno djelovanje organizacije stvorene 1958., istaknuo je doadvši da Klub danas promiče radioamaterski pokret i tehničku kulture među slijepima u Zagrebu i Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima od 1986. Klub, uz ostalo, priređuje tečajeve za polaganje radioamaterskih ispita, a od 1988. na Brailleovu pismu i dvokanalnim kasetama izdaje ´Priručnik za slijepe radioamatere´ sa svim gradivom potrebnim za polaganje ispita.

Večeras su u galeriji ´Za-Te plus´ predstavljene i zvučne knjige za slijepe (na kasetama i CD-ima) Vladimira Muljevića ´Nikola Tesla - slavni izumitelj´ i Zvonimira Jakobovića ´Elektroni´.

Izložba fotografija otvorena je do 18. ožujka.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara