Otvorena izložba fotografija Rina Gropuzza

IZLOŽBA fotografija riječkog fotografa Rina Gropuzza pod nazivom "Drugi korak za iskorak" otvorena je večeras u Muzeju Grada Rijeke.

Na izložbi, za koju je radove odabrala i postavila je Nataša Šegota Lah, predstavljene su fotografije Rina Gropuzza iz više faza njegova dosadašnjeg stvaralaštva, a na kojima su motivi žena, uglavnom predstavljene kroz nekomercijalne erotske fotografije, i prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nataša Šegota Lah kazala je da je naziv izložbe odabran da bi ukazao na odmak Gropuzza u tim umjetničkim fotografijama od njegovog poznatijeg opusa erotskog fotografa ili suradnika magazina i časopisa.

Drugi u nazivu izložbe podsjeća da je 2001. Gropuzzo u suradnji sa Šegotom Lah već priredio samostalnu izložbu u opatijskoj galeriji "Juraj Šporer" na kojoj su također bili njegovi manje poznati umjetnički radovi.

Gropuzzo je proveo petnaestak godina u inozemstvu, od čega deset godina u Milanu. Usavršavao se u modnoj fotografiji te radio modnu, erotsku i reklamnu fotografiju.

Po povratku u Hrvatsku posljednjih godina najviše surađuje s magazinima i časopisima kao što su Playboy, Klik, Elle, Viva, Globus i Cosmopolitan te s reklamnim agencijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara