Otvorena izložba "Hrvatska novinska fotografija"

Fotografska izložba pod nazivom "Hrvatska novinska fotografija" otvorena je večeras u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima.

Na izložbi, koji su organizirali Zbor fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva i Foto klub Vinkovci, prikazano je sto fotografija 51 autora. Riječ je o fotografijama odabranim na natječaju Zbora fotoreportera HND-a za 2003. godinu za najbolju fotografiju "Pavao Cajzek" i najbolju fotografiju iz područja umjetnosti i kulture "Ivan Fabijan".

Tijekom svečanosti otvorenja izložbe predsjednik Zbora fotoreportera HND-a Nenad Rebršak rekao je da je izložba "Hrvatska novinska fotografija" dosad bila postavljena u Splitu, gdje ju je vidjelo 15.000 posjetitelja i Vodicama, gdje ju je vidjelo 7000 posjetitelja.

"Izložbene fotografije nisu rađene s namjerom da budu umjetničke, iako se neke od njih nalaze blizu te kategorije, nego one prvenstveno ovjekovječuju trenutak", rekao je Rebršak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvorenju izložbe govorili su i predsjednik Foto kluba Vinkovci Gordan Panić i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, koji je izložbu i otvorio.

Izložba "Hrvatska novinska fotografija" u srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije u Vinkovcima bit će postavljena do 19. rujna.

(Hina) xžd ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara