Otvorena izložba slika Ante Sardelića

U prostorima Hrvatske kulturne zaklade večeras je u Zagrebu pod naslovom "Povratak svjetlosti" otvorena izložba slika hrvatskoga i kanadskog slikara, grafičara i kipara Ante Sardelića.

Na izložbi "Povratak svjetlosti" postavljeno je njegovih dvadeset slika, a o slikaru i slikama govorili su književnik Stjepan Šešelj, povjesničar umjetnosti Miroslav Klemm i Nikola Mirošević.

"Ni Šegedinova knjiga nije mogla spasiti od propasti Hrvatsko proljeće, koje je utonulo u mrak što ga je Hrvatskom bacala jugokomunistička aždaja", rekao je Šešelj i dodao kako je na taj način i "Sardelićeva sudbina postala iskorijenjenost".

Sardelić nam "Povratak svjetlosti" donosi iz Toronta, rekao je Šešelj i dodao kako ovom izložbom otvara raskošnu kutiju svoga slikarskog rudnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na otvaranju izložbe pjevao je Renesansni zbor "Vatroslav Lisinski" iz Zagreba.

Ante Sardelić (1947.) rođen je u Blatu na Korčuli. Godine 1972. odlazi u Kanadu gdje živi i djeluje kao samostalni umjetnik. Izlagao je diljem svijeta, a do sada je priredio 61 samostalnu izložbu. Član je više umjetničkih udruga u svijetu, a godine 2003. izradio je kameni reljef "Životni put redovnice Marije Propetoga Isusa Petković" u njezinu svetištu u Blatu na Korčuli.(Hina) xmk yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara