Otvorena izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske žrtve Holokausta"

U povodu 60. obljetnice oslobođenja od fašizma u galeriji "Milan i Ivo Steiner" u Zagrebu danas je svečano otvorena dokumentarna izložba "Židovski glazbenici iz Hrvatske žrtve Holokausta".

Riječ je o notnim materijalima i ostavštini glazbenih umjetnika svih struka, koji su svoj život izgubili u holokaustu na temelju rasnih zakona, istaknuo je autor izložbe Branko Polić.

Istaknuvši kako su sa žrtvama holokausta nestali i mnogi njihovi dragocjeni rukopisi, pisma ili fotografije, Polić je dodao kako su zadnjih desetljeća velik napor uložili muzikolozi pišući o Oskaru Jozefoviću, Žigi Hirschleru ili Rikardu Schwartzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Polić je upozorio kako bi nedvojbeno trebalo tragati za ostavštinama onih koji nisu zaslužili da budu zaboravljeni, zapitavši se koliko bi toga lijepog i vrijednog pružili ljubiteljima glazbe da njihovi životi nisu tako okrutno prekinuti.

Izložba se može razgledati do 8. svibnja, a na zatvaranju izložbe bit će izveden i svečani koncert djela nekih od skladatelja predstavljenih na izložbi.

(Hina) xkt yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara