Otvorena jedna strana autoceste nakon nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba

Jedna vozna traka autoceste A4 od Trsta do Venecije, na mjestu jučerašnje teške nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba i ozlijeđeno 85 u lančanom sudaru 260 vozila, otvorena je jutros za promet.

Na otvorenoj strani autocete, onoj u pravcu Venecije, na mjestu nesreće između Cessalta i Noventa di Piave, vozi se dvosmjerno, dok će druga strana ostati zatvorenom. Imena 14 žrtava još nisu objavljena, a navodno je identificirano samo sedam osoba. Žrtve su izgorjele u požaru koji je nastao nakon sudara s autocisternama. U lančanom sudaru bilo je oko 100 osobnih automobila i 160 kamiona. Udaren je i autobus koji je vozio 35 učenika na izlet u Beč, ali nije bilo teže ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do lančanog sudara je došlo zbog prebrze vožnje u magli. Otvorene su polemike o sigurnosti na autocestama, pa se čak predlaže njihovo zatvaranje u slučajevima velike magle. Drugi je prijedlog vožnja u koloni kojoj bi na čelu bio policijski automobil. U Italiji godišnje u prometnim nesrećama pogine 8.000 osoba. Najčešći uzroci nesreće su prebrza vožnja, vremenski uvjeti i umor vozača.

(Hina) st sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara