Otvoreno 21. Histrionsko ljeto

PREMIJEROM mjuzikla O' kaj Tahira Mujičića, Borisa Senkera i Nina Škrabea sa songovima Stipice Kalođere i u režiji Dražena Ferenčine, večeras je na prepunoj pozornici na Opatovini otvoreno 21. Histrionsko ljeto.

Mjuzikl O' kaj parodija je na događaje na divljem Zapadu, vesterne, zanimljive po tome što se određeni pojedinac suprotstavlja jednom ili skupini kojekakvih nitkova.

Prvu verziju tog djela trojac Mujičić, Senker i Škrabe napisali su 1974. za Kazalište Komedija, koju je režirao Vlado Štefančić. Predstava je imala velikog uspjeha, pa je dvanaest sezona bila na repertoaru kazališta Komedija. Histrionska predstava, kako se navodi u programskoj knjižici, prava je pučka veselica, bogata vicevima, kalamburima, kolažem, dosjetkama, od kojih su neke asocijacija i na aktualna društvena zbivanja.

Kostimografkinje su Ika Škomrlj i Elivar Ulip, a scenograf je Miljenko Sekulić. U predstavi glumi nekoliko generacija glumaca zagrebačkih kazališta, među kojima Hrvoje Klobučar, Kristijan Potočki, Dora Fišter, Tomislav Stojković, Duško Valentić, Mila Elegović-Balić, Sven Šestak, Siniša Ružić, Žarko Potočnja, Tomislav Martić, Ronald Žlabur i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka premijere publici se obratio najstariji histrion, doajen hrvatskoga glumišta Josip Bobi Maroti koji je u invalidskim kolicima doveden u gledalište.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Histrionsko ljeto, rekavši da im upućuje najbolju čestitku, a to je otvorenje Histrionskog doma ove jeseni u Ilici u nekadašnjem kinu Apolo.

Publika, među kojim su bili predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te članovi Gradskog poglavarstva, dugotrajnim je pljeskom ispratila protagoniste O' kaja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara