otvoreno besplatno savjetovalište za oboljele od kardiovaskularnih bolesti

Obilježavajući Međunarodni dan zdravlja danas je otvoreno besplatno Savjetovalište za oboljele od bolesti srca i krvnih žila koje je organizirala Srčana poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju u suradnji s Plivom.

U savjetovalištu će zainteresirani moći dobiti savjete od liječnika specijalista iz područja kardiovaskularnih bolesti i literaturu o pravilnoj prehrani i prevenciji, te obaviti osnovni pregled i mjerenje krvnog tlaka.

Ravnateljica Srčane stanice Mirjana Jembrek-Gostović i Verica Kralj iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo istaknule su na konferenciji za novinare potrebu intenzivnije edukacije pučanstva, nezdravstvenih i zdravstvenih udruga o čimbenicima rizika i prepoznavanju bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Hrvatskoj su, prema svim epidemiološkim pokazateljima, bolesti srca i krvnih žila u porastu, što je posljedica nezdravih životnih navika (pušenja, neaktivnosti te prekomjerne i nezdrave prehrane).

Stoga su edukacija i podizanje svijesti stanovništva od ključne važnosti za smanjenje pobola i smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti, rečeno je na konferenciji.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara