Otvoreno pismo otpuštenih novinara slovenskog Pinka: Kada ćemo dobiti plaću?

Screenshot: TV Pink SI

DOK SE Željko Mitrović u bolnici oporavlja od navodnog pokušaja ubojstva trovanjem, zaposlenici TV Pink u Sloveniji traže svoje plaće pa su medijima poslali otvoreno pismo sa zamolbom da se isto objavi.

Pismo potpisuju otpušteni novinari informativnog programa na slovenskom Pinku.

"Zbog kulture i bontona je dobro da se prljavo rublje pere dalje od očiju javnosti, ali mi, bivši novinari informativnog programa na TV Pink SI, smo nažalost došli do točke kada to više nije moguće. Mi moramo štititi svoj integritet", pišu novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija i sve odgovorne institucije rješavaju slučaj navodnog trovanja Željka Mitrovića, i moraju saznati ima li to ikakve veze s Pink televizijom u Sloveniji. Zna se da su nakon Mitrovićevog odlaska u bolnicu preko noći otkaz na televiziji dobili skoro svi programski ljudi, novinari, tehničari, osiguranje, itd... U Ljubljani je ostalo manje od 20 ljudi", opisuju situaciju novinari te dodaju kako ih ne zanima pozadina financijskih poteškoća u grupi Pink što im je službeno navedeno kao razlog otkaza. 

"Kada ćemo umjesto obećanja dobiti plaće?"

"Zanima nas jedno - kada ćemo dobiti naše plaće? Kada će na našim računima biti novac za profesionalno i dobro odrađen posao, to nam je potvrdilo i vodstvo Pink SI, u prosincu 2010? Sad smo više puta umjesto novca iz Beograda dobili samo prazna obećanja, a od toga ne možemo živjeti", kažu novinari.

"TV Pink SI koji je sastavni dio srpske grupe Pink ne poštuje dogovore i obaveze koje su sklopili s nama, zato ćemo nažalost svoj novac morati tražiti preko suda, Ako će se pokazati da je Pink SI insolventan, onda nas neće čuditi niti zahtjev za stečajem slovenskog Pinka", zaključuju novinari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara