Ozračje uoči dolaska Svetoga Oca u zračnu luku Čepin

NA PROSTOR osječke Športsko-poslovne zračne luke Čepin već od ranih jutarnjih dolaze hodočasnici iz đakovačko i srijemske biskupije i ostalih dijelova Hrvatske, Vojvodine, BiH i Mađarske.

Očekuje se da će na euharistijskom slavlju sa Svetim Ocem biti oko 150.000 vjernika.

Hodočasnici pješke dolaze na prostor euharistijskog slavlja, jer je promet u Osijeku od sinoć zatvoren. Na liturgijski prostor stigli su mnogi hrvatski dužnosnici, svećenici, predstavnici grada i županije.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić na mjesto liturgijskog slavlja stigli su iza devet sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit kako komentira ekumenski susret Svetoga Oca s predstavnicima Pravoslavne crkve i ostalih kršćanskih crkvi, te s predstavnicima ostalih vjerskih zajednica predsjednik Mesić je rekao: "Iz najave dolaska Svetoga Oca mogli ste vidjeti da dolazi u Slavoniju i zbog toga što je bila pogođena ratom".

Mnogo je gradova i sela ovdje bilo razoreno, bilo je puno žrtava i jasno da ima mržnje, ali je isto tako jasno da živjeti moramo, da se mora praštati, dodao je predsjednik.

Oni koji su krivi za to trebaju odgovarati, rekao je predsjednik Mesić, dodavši kako će posjet Svetoga Oca pridonijeti smirenijem pristupu životu i rješavanju današnjih problema.

Manjine će biti mostovi suradnje, a udružena Europa isključit će rat kao političko sredstvo i zato vjerujem da će ljudi koji odlučuju u ovoj zemlji shvatiti poruke Svetoga Oca koje je već izrekao za vrijeme trećeg pohoda Hrvatskoj, rekao je.

Komentirajući prijetnje upućene Papi Ivanu Pavlu II. za vrijeme boravka u Hrvatskoj, predsjednik Mesić je rekao da uvijek ima prijetnji, ima i bolesnika te da se na to ne treba previše obazirati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara