Pack: Budućnost Kosova je u Europskoj uniji, ali to zahtijeva vrijeme i trud

IZASLANSTVO Europskog Parlamenta koje vodi Doris Pack, ocijenilo je u četvrak u Prištini da godina 2005. godine neće donijeti napredak Kosovu ako dužnosnici ne budu radili na provedbi reformi do tog roka kako bi prihvatili europske standarde.

Budućnost Kosova je Europska Unija, ali to zahtijeva vrijeme i trud, ocijenila je predsjednica povjerenstava za vanjske odnose Europskoga parlamenta zadužena za jugoistočnu Europu. Za razvoj i budućnost Kosova odgovorni su kosovski političari koji moraju raditi na ispunjenju standarda za Kosovo ne zbog međunarodne zajednice, već radi građana Kosova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada ne treba gledati na to što kaže Beograd, već na ono što traže građani Kosova. Vjerujem da Srbi ovdje mogu raditi zajedno s Albancima za budućnost zemlje", rekla je Pack nakon razgovora s premijerom Rexhepijem.

Nakon susreta s civilnim upraviteljom UN-a na Kosovu Harrijem Holkerijem, s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Rexhepijem, Doris Pack, voditeljica izaslanstva Europskog parlamenta koje boravi u trodnevnom posjetu Kosovu, upozorila je da su među najvažnijim problemima na Kosovu paralelne strukture vlasti i privatizacija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara