PAKISTAN VOLJAN RAZMATRATI SVA NERIJEŠENA PITANJA S INDIJOM

Pakistan je priopćio u subotu da je voljan razgovarati s Indijom o svim neriješenim pitanjima, uključujući o Kašmiru, na koji polažu pravo obje zemlje.

Pakistanski ministar vanjskih poslova Mian Khursheed Mehmood Kasuri pozdravio je ponudu indijskog premijera Atala Beharija Vajpayeea koji je u petak predložio održavanje razgovora između dvije zemlje. To je napredak u napetim odnosima između Indije i Pakistana, koji su prošle godine zamalo zaratili.

Kasuri je izjavio za Reuters da je Vajpayeeova izjava u Srinigaru u subotu, u kojoj je rekao da se regija nalazi na prekretnici i da je mir na pomolu, značajna jer pokazuje da je "dobro promišljena", a ne samo "improvizirana".

"Mi smo spremni za dijalog s Indijom o svim neriješenim sporovima, uključujući spor oko Kašmira", rekao je Kasuri u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji, gdje boravi u službenom posjetu.

"Ako je Indija ozbiljna glede dijaloga, onda je Pakistan voljan prijeći više od pola puta kako bi se s njom sastao".

Vajpayee nije rekao gdje bi se održali razgovori s Pakistanom i pod kojim uvjetima. On ustrajava na mirnom i demokratskom rješavanju spora oko Kašmira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara