pakrac dobio športsku dvoranu vrijednu 18 milijuna kuna

Nova gradska športska dvorana, vrijedna 18 milijuna kuna, otvorena je danas u Pakracu.

U nazočnosti predstavnika Požeško-slavonske županije, saborskih zastupnika, gostiju iz Konavala, Bola na otoku Braču i Oklaja, te mnogobrojnih Pakračana, dvoranu je otvorio ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar.

Nova zgrada, površine 2300 četvornih metara, osim velike dvorane sa 600 sjedećih mjesta, ima i malu dvoranu, trim-kabinet i saunu.

Ministar Strugar istaknuo je da je Ministarstvo u dvoranu uložilo 12 milijuna 600 tisuća kuna, a ostatak je namaknut iz gradskog i županijskog proračuna. Rekao je i da su od 2000. do danas u Hrvatskoj otvorene 182 škole i 61 športska dvorana, a samo u Požeško-slavonskoj županiji Ministarstvo za izgradnju škola ulaže oko 60 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Damir Špančić istaknuo je da će se nakon izgradnje vrijednih infrastrukturnih objekata, kao što su srednja škola, glazbena škola, đački dom i sada športska dvorana, iduće godine zahvaljujući poduzetnicima otvoriti novi športski objekta, a time i nova radna mjesta.

Čestitajući na novoj pobjedi, župan požeško-slavonski Anto Bagarić poželio je Pakračanima da ustraju kako bi ostvarili svoje programe.

(Hina) zs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara