Palarić naredio upravni nadzor u Plaškom

DRŽAVNI tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić naredio je danas provedbu upravnog nadzora u Plaškom, koji bi trebao ispitati navode, je li u radu Općinskog vijeća sudjelovala osoba koja nije bila kandidat na izborima.

Palarić je novinarima u Hrvatskom saboru kazao kako će nadzor u Plaškom provesti osobe iz njegova ureda u Zagrebu.

Podsjetio je da to nije prvi upravni nadzor u Plaškom.

Jedan je proveden i nakon što je utvrđeno da je HSP-ovu vijećniku Borislavu Kašljeviću nezakonito uskraćeno sudjelovanje u radu Vijeća.

"Ako nadzor utvrdi da su informacije o novim nezakonitostima točne, Središnji državni ured za upravu Vladi će predložiti da poduzme zakonske mjere koje joj stoje na raspolaganju", kazao je Palarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zakon o općem upravnom postupku za teže povrede izbornog zakonodavstva i Zakona o lokalnoj samoupravi predviđa mjere od raspuštanja gradskih i općinskih vijeća do poništenja odluka koje je vijeće donijelo u nelegalnom sastavu.

U pitanje je tako dovedena i odluka o preimenovanju ulica u Plaškom, koja je u javnosti podigla veliku prašinu, budući da su ulice preimenovane po srpskim velikanima, poput Vuka Karadžića ili sv. Save.

Tu je odluku Vijeće donijelo bez oporbe, a za nju je, uz vladajuće SDSS-ovce, glasovao i HSS-ovac Mehmed Prošić, koji nikada nije kandidiran, pa ni izabran na općinskim izborima.

On je u Općinskom vijeću zamijenio kolegu HSS-ovca, a prisegnuo je upravo na toj sjednici na kojoj je donijeta odluka o preimenovanju ulica.

(Hina) xibob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara