Palestinci će vojskom sprečavati napade

Dok gerilska skupina Hamas nastavlja napade na izraelske ciljeve, pala je odluka da se palestinske snage sigurnosti u idućih nekoliko dana rasporede na granice pojasa Gaze kako bi provele naredbu predsjednika Mahmouda Abbasa o sprečavanju gerilskih napada, rekao je u srijedu glavni zapovjednik tih snaga.

Abbas se u noći s utorka na srijedu sastao sa šefovima snaga sigurnosti i vođama Hamasa i razgovarao o preprekama s kojima se suočava u nastojanju da natjera gerilce da prestanu s nasiljem kako bi mogao početi pregovore o palestinskoj državi na okupiranim teritorijima.

Novi je palestinski predsjednik razapet između gerilaca i Izraela koji nastavak mirovnih pregovora uvjetuje prekidom napada, piše Reuters. Izrael je prekinuo odnose s Palestinskom upravom nakon što su gerilci prošli tjedan izveli napad na granici.

Bilo je predviđeno da Abbas u srijedu razgovara s Hamasom i drugim gerilskim skupinama u Gazi kako bi ih nagovorio da prestanu s napadima na Izraelce, ali se neočekivano sastao s vođama Hamasa u utorak navečer jer je ta organizacija samo dva sata nakon predsjednikova dolaska u Gazu izvela najnoviji samoubilački napad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamas je objavio da je sastanak s Abbasom protekao u "pozitivnoj atmosferi". Ta organizacija proučit će Abbasov zahtjev i "uskoro" će na nj odgovoriti, ali napadi se dotle nastavljaju, rekao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri, a prenosi agencija dpa.

Hamasovci u srijedu u Gazi dijele letke koji kažu kako raketama Kassum i ručnim bacačima noću izveli još tri napada.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara