Palestinci krive Amerikance za Sharonove prijetnje Arafatu

PALESTINSKI premijer Ahmed Korei izjavio je u subotu da je američka pristranost i popustljivost prema Izraelu ohrabrila premijera Ariela Sharona da ponovo zaprijeti životu palestinskog čelnika Jasera Arafata.

"Flagrantna pristranost Sjedinjenih Država prema Izraelu i nedavna potpora američkog predsjednika George W. Busha izraelskom planu odvajanja isključivo na štetu Palestinaca, izravni su povod Sharonovim prijetnjama Arafatu", rekao je Korei.

Sharon je u petak navečer zaprijetio da će likvidirati predsjednika palestinske samouprave Jasera Arafata, ustvrdivši da ovaj više nema nikakva "imuniteta". "Prije tri godine obećao sam američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu da neću napasti Arafata, ali me to obećanje više ne obvezuje i Palestinac više nema imuniteta", rekao je Sharon

Korei je u međuvrenu hitno pozvao UN da poduzme korake kako bi se zaštitio Arafatov život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki državni tajnik Colin Powell izjavio je u petak navečer da, što se Sjedinjenih Država tiče, Sharonovo obećanje da neće napadati Arafata još uvijek stoji. Bijela kuća je također priopćila da se i dalje protivi takvoj akciji protiv palestinskog lidera.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara